Top
  >  reizen   >  Β Β Β Β π•Ώπ–π–Š π•Έπ–Žπ–—π–†π–ˆπ–‘π–Š π–˜π–šπ–Žπ–™π–ˆπ–†π–˜π–Š ❀️ Istanbul.
π•Ώπ–π–Š π•Έπ–Žπ–—π–†π–ˆπ–‘π–Š π–˜π–šπ–Žπ–™π–ˆπ–†π–˜π–Š ❀️ Istanbul.
Na 4 dagen rond gestruind te hebbenΒ Β in Istanbul met mijn Turkse vriendin Aynur ben ik wild enthousiast geworden over deze stad. Ik was er eerder geweest en heb toen de meer toeristische attracties gepakt zoals de Yerebatan Cisterne, een ondergronds waterreservoir uit 542, deΒ Β Sultan Ahmetmoskee (beter bekend als de blauwe moskee) en het Topkapi paleis . Nu hebben we op de meest waanzinnige plekken ontbeten of gebruncht en gedineerd. Ik heb de lekkerste kumpir (gevulde aardappel) ooit gegeten en de Turkse ontbijttafel is een feestje.Β Β We hebben niet geshopt in de drukke winkelstraten maar vertoefden in smalle romantische steegjes met leuke kleine boetiekjes. We hebben (veel) raki gedronken en gedanst met inwoners van Istanbul op een dakterras.Β Β We hebben marktjes bezocht waar ik geen toerist heb gezien (heerlijk) en de boekenmarkt was een belevenis. Wat een waan-zin-ni-ge stad. Daarnaast had ik een ge-wel-dig appartement gevonden waar we β€˜s morgens vroeg een koffie konden drinken en β€˜s nachts een wijntje konden doen op ons balkon.
Mocht je een city trip willen maken…. ik plan en organiseer het graag voor je.

MaceracΔ± selamlar ile,
Mireille Simone

post a comment